Proverbe 31 pentru astăzi

Faptul că sunt femeie nu mă face să fiu alt gen de creștin, dar faptul că sunt creștină mă face să fiu alt gen de femeie.  Elisabeth Elliot

Mă uit la Tudor, care acum are un an și o lună, și observ că devine din ce în ce mai atent la ce îi spunem și la ce îi arătăm, și puțin câte puțin începe să imite anumite gesturi pe care le vede. E modul în care copiii învață lucruri, învață să se raporteze la lumea care îi înconjoară. La fel și noi privim spre oamenii din jurul nostru, iar de când am devenit soție, și mai apoi mamă, m-am uitat în jurul meu după modele care să mă inspire în îndeplinirea acestor două roluri, dându-mi seama de cât de important este să fii înconjurat de oameni de la care ai mereu ceva bun de învățat.

În această căutarea a mea după modele demne de urmat în ceea ce înseamnă să fii femeie, soție și mamă creștină în zilele noastre, mi-a venit ideea de a „sta de vorbă” cu persoanele de la care eu am învățat ceva bun, pe care le admir și despre care știu și cred că îl iubesc pe Dumnezeu și că își ghidează viața conform principiilor Scripturii. Așa că mi-am făcut un plan (care sper să-mi iasă): să public periodic câte un interviu cu femei căsătorite/necăsătorite/mame, despre ceea ce înseamnă slujire, viață de familie, despre slujbele lor, despre pasiunile lor și despre cum reușesc să le îmbine cu responsabilitățile pe care le au. Pe scurt: despre femeia din capitolul 31 al cărții Proverbe (Biblia), aplicat zilelor noastre.
În momentul în care mi-am scris pe o foaie numele persoanelor pe care le voi ruga să scrie despre o părticică din viața lor, mi-am dat seama câți oameni de calitate am în jurul meu și că după fiecare articol primit, cu siguranță voi fi mai îmbogățită cu cel puțin o idee bună de la fiecare. Ceea ce vă doresc și vouă :).

Sper ca, prin aceste povești și experiențe adevărate pe care le vom citi împerună,  să ne amintim că nu suntem singure în luptele și frămânările noastre, că există frumusețe chiar și în rutină, că Dumnezeu a pus în fiecare dintre noi daruri bune, și bineînțeles – să învățăm una de la cealaltă cum putem să trăim cu folos acolo unde Dumnezeu ne-a așezat.

Primul interviu va fi publicat vineri, 6 iulie.

Lecturi plăcute și utile!

Sursă foto: aici.

Advertisements